Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomysłów na nowe pluginy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, masz jakiś pomysł na plugin ? Pisz !

Wzór macie tutaj:

Typ Pluginu: 
Na jaką wersje ma być plugin: 
Opis pluginu, co ma robić itd.: 

np.:

Typ Pluginu: Administracyjny
Na jaką wersje ma być plugin: 1.7.2 
Opis pluginu, co ma robić itd.: Blokować wybuchy TNT

@P.S nie piszę pluginów na gildie :D 

Opublikowano

Typ pluginu: inne

Wersja: jeden uj

Opis: zapisywanie wybranego kawałka świata do pliku (bloki, entity etc) - nie, nie chcę world edita :3

Opublikowano

TYP PLUGINU

Teleportacja/teleporty

OPIS

Gdy wejdziemy w teleport wykonuje się za nas jakaś komenda

Opublikowano

Typ Pluginu: Zmiana mechaniki mobka :D
Opis pluginu, co ma robić itd.: Szkielet posiada diax eq bije TYLKO ZOMBIE NA BIOMIE JUNGLOWYM ! , ZOmbie posiada iron eq BIJE TYLKO SZKIELETÓW NA BIOMIE JUNGLOWYM ! + aby szkielet strzelał ognistymi strzałami (zmiana łuku na "FLAME" nic nie da xD próbowałem xDD)

hihi oczywiście taki plg piszę już go tak naprawdę skonczylem ale chce zobaczyc jak ty to zrobisz :D Mistrzu :D

Opublikowano

Typ Pluginu: inny
Na jaką wersje ma być plugin: 1.7.4
Opis pluginu, co ma robić itd.: Ma zmiać kolory białej wełny co 10 sekund

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Typ Pluginu: Event
Na jaką wersje ma być plugin: 1.7.x
Opis pluginu, co ma robić itd.: Po zabiciu danego potwora wykonuje jakieś komendy np /setrank gracz vip 2d

4469015047.png

Opublikowano

Typ Pluginu: Zmiana mechaniki mobka :D

Opis pluginu, co ma robić itd.: Szkielet posiada diax eq bije TYLKO ZOMBIE NA BIOMIE JUNGLOWYM ! , ZOmbie posiada iron eq BIJE TYLKO SZKIELETÓW NA BIOMIE JUNGLOWYM ! + aby szkielet strzelał ognistymi strzałami (zmiana łuku na "FLAME" nic nie da xD próbowałem xDD)

hihi oczywiście taki plg piszę już go tak naprawdę skonczylem ale chce zobaczyc jak ty to zrobisz :D Mistrzu :D

Czemu kradniesz moje pomysły :<

Zawsze je dawałam takie fajne jak ktoś szukał xD No mój był taki:

Jakiś magiczny item który po użyciu spawni 3 szkielety które atakują wszystkie wrogie moby wokoło gracza które je zespawnił i za nim idzie, ale żeby nie byo to takie nudne... jak zobaczą konia mają na niego wsiąść i na nim jechać

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Czemu kradniesz moje pomysły :<

Zawsze je dawałam takie fajne jak ktoś szukał xD No mój był taki:

Jakiś magiczny item który po użyciu spawni 3 szkielety które atakują wszystkie wrogie moby wokoło gracza które je zespawnił i za nim idzie, ale żeby nie byo to takie nudne... jak zobaczą konia mają na niego wsiąść i na nim jechać

Nieee :D nie kradnę po prostu zobaczyłem jak fajnę są nms i są nawet łatwe ;D wystarczy biblioteczka do ich wykorzystania i git :D no akurat jak te szkielety mają wsiąść na konia :O ciekawe :D idę może to zrobię :D

@autor

Czekam nadal aż zrobisz mi ten plg :D miszczu ;)

Opublikowano

Typ Pluginu: Chat
Opis pluginu, co ma robić itd.:

Gdy  piszemy na czacie widzą to tylko osoby w odległości 100 kratek

Jednak gdy przed wiadomoscia dodamy   Np:    /$   <wiadomosc>

Widzą go all gracze ale mozna uzyc tylko raz na okreslony czas

+ Ustawienia dla administracji aby widziala All wiadomosci

Opublikowano

Nazwa: BlockCounter

Typ pluginu: Adminstracja i Zarządzanie

Wersja: 1.7.9 lub nowsza

Opis: Plugin ma za cel zliczyć wszystkie bloki jakie są na danym terenie i podać ile jest danych bloków - może używać do tego WorldEdita. Mógłby mieć możliwość sortowania na kategorie (np. bloki budowlane, dekoracyjne, funkcyjne). Informacje mogą być podane w tabeli dla lepszej czytelności. Powinien mieć kilka premisji oraz możliwość przetłumaczenia komunikatów.

Opublikowano

Nazwa: BlockCounter

Typ pluginu: Adminstracja i Zarządzanie

Wersja: 1.7.9 lub nowsza

Opis: Plugin ma za cel zliczyć wszystkie bloki jakie są na danym terenie i podać ile jest danych bloków - może używać do tego WorldEdita. Mógłby mieć możliwość sortowania na kategorie (np. bloki budowlane, dekoracyjne, funkcyjne). Informacje mogą być podane w tabeli dla lepszej czytelności. Powinien mieć kilka premisji oraz możliwość przetłumaczenia komunikatów.

WorldEdit ma komende która pokazuje ilość bloków i % udział danego bloku w zaznaczonym terenie

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

WorldEdit ma komende która pokazuje ilość bloków i % udział danego bloku w zaznaczonym terenie

Nie chodzi mi o % tylko o samą ilość, chodź procent mógłby ten plugin podawać w osobnej komendzie. Do tego jak już napisałem przydał by się podział na kategorie, a ponad to możliwość definiowania własnych. Ogólnie chodzi o zaawansowane narzędzie do liczenia klocków.

P.S. O ile może się opierać na WE to nie musi...

Opublikowano

Nie chodzi mi o % tylko o samą ilość, chodź procent mógłby ten plugin podawać w osobnej komendzie. Do tego jak już napisałem przydał by się podział na kategorie, a ponad to możliwość definiowania własnych. Ogólnie chodzi o zaawansowane narzędzie do liczenia klocków.

P.S. O ile może się opierać na WE to nie musi...

Przecież jak zaznaczysz teren w WE to pokazuje ilość klocków.

Opublikowano

Typ Pluginu: Chat
Wersja: 1.7.x
Co robi: robi wybrany chat dla vipów,svipów,moderatorów,adminów etc. oraz można stworzyć swój prywatny chat za jakieś itemki.

Opublikowano

Przecież jak zaznaczysz teren w WE to pokazuje ilość klocków.

Nie ma to jak się wtrącić bez przeczytania całości... Fakt chodzi o ilość klocków, ale przyporządkowaną do danego bloku.

W skrócie to chodzi o to, że zaznaczam teren, wpisuję komendę i pokazuje mi się mniej więcej takie coś:

Ogółem klocków: 123921

Stone: 20321

Sand: 2031

Grass: 212

Dirt: 897

itd...

i najlepiej jakby to było w formię tabeli oraz z możliwością ustawienia kategorii. (np. budowlane, dekoracyjne, drogie etc..)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...